Thermowood voor het aangenaamste terras

ThermowoodDe tijd van terrasjes doen is aan het naderen, maar we willen ook kunnen genieten van ons eigen terras. Steeds  meer mensen kiezen voor een houten terras, maar welk hout gebruik je nu best? Ons antwoord is thermowood, aangezien dit vaak een goedkopere optie is, terwijl het erg lang meegaat.

Wat is thermowood? Thermowood is een ander woord voor thermisch gemodificeerd hout. Het gaat dus om een proces waarin een bepaalde houtsoort in een zuurstofarme omgeving verhit wordt, waardoor de duurzaamheid van het hout vergroot. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat zachthout na thermische modificatie kan gebruikt worden voor toepassingen die een lange levensduur vragen. Deze terrasplanken zullen dus niet snel teleurstellen.

Milieuvriendelijk
Naast alle voorgaande voordelen is thermowood ook nog eens goed voor het milieu, want er worden geen onschadelijke stoffen gebruikt in het proces. En aangezien veel verschillende houtsoorten, zelfs zachte houtsoorten, kunnen gebruikt worden, hoeven geen kostbare harde houtsoorten gekapt te worden. Dankzij dit proces kunnen minder populaire houtsoorten opgewaardeerd worden tot ideaal hout voor afsluitingen en terrassen.

Hoe ziet het eruit? Hout ziet er na een thermische behandeling donkerder uit dan voorheen, maar toch kan dit terrashout bijna alle verschillende kleuren aan die je maar kunt wensen. Dankzij verschillende houtbewerkingstechnieken kun je de tint kiezen die je zelf wilt. Hou er echter rekening mee dat thermowood erg vergrijst.

Thermowood voor je terras?  Door zijn bewerkingsproces een laag vermogen tot vochtopname. Daardoor is het uitermate geschikt voor buitengebruik. Aangezien de kleur relatief flexibel is kun je er alle kanten en stijlen mee uit. Een terras in deze houtsoort is dus voor iedere tuin een ideale oplossing.
Aangezien er minder dure houtsoorten kunnen gebruikt worden zijn deze terrasplanken en –balken niet heel prijzig. Reken op een gemiddelde kostprijs van €6 à €7 per lopende meter. Met een thermowood terras heb je op een goedkope manier een mooi en duurzaam terras.