Heren boxershorts

visvijverblog
visvijverblog

Vijvernimf of hersenspinsel…
Ik ben er eigenlijk nog niet over uit wat het nu eigenlijk was en vraag me af of ik het slachtoffer geworden ben van mijn eigen fantasie. Waren, door het uren naar de hengel staren, mijn grijze cellen op hol geslagen of is er werkelijk een waternimf uit de visvijver gekomen? Enkele maanden geleden had ik in een recreatiepark mijn hengeltje uitgegooid in de daar aanwezige visvijver en zat zo maar gedachteloos voor me uit te staren. Plots kreeg ik het gevoel dat ik niet meer alleen was, ik keek op en zag dat een paar groene ogen met gouden twinkeltjes me plagend aankeken.

“Dag mooie jongen” zei ze. “Hallo” antwoordde ik, mij tegelijkertijd afvragend waarom ze mij een mooie jongen noemde. “Ben je links- of rechtsdragend?” fluisterde ze ineens in mijn oor. Ik verschoot van kleur en stamelde, “wat zei je?”. Zonder te verblikken of te verblozen herhaalde ze haar vraag,” ben je links of rechtsdragend?”. Ik wist niet goed wat ik moest antwoorden en besloot de verdediging in te gaan met een tegenvraag: “is dat heel belangrijk voor je”? “Nee” zei ze, “maar wel opwindend om te weten” en ze likte even snel aan haar lippen. “Je bent hier toch niet serieus in hè”? lachte ik haar enigszins beschaamd toe. “Jawel” zei ze “en als je het niet vertellen wil kom ik er toch wel achter” en ze strekte haar hand uit richting mijn kruis.

Gouden twinkeltjes
Snel boog ik me voorover naar mijn hengel zodat ze er niet bij kon. Ik had het in die tussentijd ook wel flink warm gekregen en mijn heren boxershort leek ineens op een eigenaardige manier te klein geworden. Ik had net voor de vakantie toevallig een nieuwe heren boxershorts van Dann Hensums gekocht. Zo een die mooi over je onderlichaam aansluit en je altijd het gevoel van een ‘first date’ zou moeten geven. Nou, dat laatste had ik ook wel! Hoe redde ik me hier nu uit? Ik besloot haar uit te nodigen voor een kop koffie, wie weet wat er dan van kwam, ik had tenslotte vakantie. Terwijl ik weer overeind ging zitten opende ik mijn mond om wat te zeggen maar… Ze was weg! Snel keek ik in het rond waar ze gebleven kon zijn maar het enige wat ik zag waren een paar rimpels in het vijverwater dat opeens een vreemde groene glinstering met gouden twinkeltjes vertoonde.