Gebruik een e-sigaret zonder nicotine

e-sigaretWil je niet langer worden blootgesteld aan de verslavende werking van de stof nicotine? Kies dan voor een e-liquid zonder nicotine. Het gebruiken van een e-liquid zonder nicotine is ongetwijfeld de gezondste manier om te dampen. De e-sigaret is dan immers vrij van nicotine, teer en andere gifstoffen.

De bestanddelen in nicotinevrije e-liquid

Nicotinevrije e-liquid bevat propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), aroma’s en gedestilleerd water.

  • Het oplosmiddel PG bindt de verschillende bestanddelen in de e-liquid. Bovendien zorgt deze stof voor de productie van de damp. Dankzij de stof PG hebben gebruikers van de e-sigaret het gevoel dat ze aan het roken zijn.
  • Het oplosmiddel VG zit doorgaans ook in e-liquids zonder nicotine. Ook deze stof bindt de verschillende bestanddelen. Ook wordt dankzij deze stof extra damp geproduceerd. PG en VG bevinden zich vaak in een bepaalde verhouding in de e-liquid.
  • Een e-liquid bevat ook gedestilleerd water. Dit zuivere water bevat geen geen zouten en organische stoffen. Zonder de toevoeging van water zou de e-liquid te dik worden. Bovendien zorgt het water ervoor dat de verschillende bestanddelen beter met elkaar worden gemengd
  • Dankzij de aroma’s in de nicotinevrije e-liquid heeft deze e-liquid een bepaalde smaak. Uiteraard kun je kiezen uit verschillende soorten smaken. Zo zijn er aroma’s met fruitsmaken of met koffiesmaken.
  • Soms bevat een nicotinevrije e-liquid ook ethanol. Door dit bestanddeel worden de aroma’s beter met elkaar gemengd. Bovendien zorgt de ethanol voor een betere throat hit (keel-hit). Dit kan bijdragen aan een optimale smaakbeleving.

Het bepalen van het juiste hoeveelheid nicotine

Maak je de overstap van de gewone sigaret? Dan zul je moeten bepalen welk nicotinegehalte voor jou het beste werkt. Er kunnen wel enkele algemene richtlijnen worden gegeven. Een normale sigaret komt overeen met 12mg per ml e-liquid, terwijl een sigaar overeenkomt met 16 of 18mg nicotine per ml e-liquid. Je moet echter ook nog rekening houden met het feit dat de opname van de nicotine in een e-liquid tot 60 % lager kan zijn dan de opname van nicotine in een gewone sigaret. Door de in een gewone sigaret aanwezige ammoniak wordt de nicotine versneld in het lichaam opgenomen. Je kunt de bij jou passende hoeveelheid nicotine in de e-liquid bepalen door flesjes met verschillende nicotinegehaltes te proberen.

De e-sigaret is er ook voor niet-rokers

Heb je nooit gerookt en ben je dus niet verslaafd aan nicotine? Dan kies je natuurlijk voor een e-liquid zonder nicotine. De gezondste manier van dampen is het gebruiken van een e-liquid zonder nicotine. Uiteraard kun je kiezen uit verschillende smaken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit diverse fruitsmaken, een menthol of een pepermuntsmaak, of uit diverse andere speciale smaken. Kijk voor meer informatie over E-liquids ook op de website van EA Sigaret.