Goedkope Blokhut Kopen?

blokhuttenBij het woord blokhutten kunt u denken aan het  pioniersleven op de Amerikaanse prairie, of aan de mancave in de achtertuin van uw nieuwe woning. Het gaat er hier om wat de maten zijn en hoe uitgebreid u uw tweede huisje wilt voorstellen. Daarvoor is het belangrijk om vast te stellen of de ruimte wordt gebruikt als opslagruimte voor uw tuinspullen of slechts helemaal als vrijetijdsruimte, om uw hobby te beoefenen. Is het een half of helemaal overkapte bouw? Gaat het erom om uw vrienden te ontvangen en ze te kunnen entertainen? In dat geval zou het mooi staan om een aantal banken, een open haard en eventueel een pooltafel te plaatsen. Het spreekt voor zich dat hiervoor wel een wat grotere diameter nodig is.

In het geval dat er genoeg ruimte gereserveerd is voor de mancave, komt al snel de vergelijking op met het jaren geleden uitgezonden ‘Cribs’ van het muziekkanaal MTV. Van een starterswoning van een ‘ster’ tot de Playboy Mansion van Hugh Hefner, knettergek leek de standaard te zijn. Of u alle remmen los gooit in de creatie van een blokhut, is natuurlijk helemaal aan uzelf. Een geslaagde en met zeer veel stijl beklede blokhutten of ‘cabins’ in het Engels kunt u tegenkomen in Architectural Digest. Hoewel het hier gaat om ontwerpen van (binnenhuis)architecten voor de (super)rijken, kunt u zich hier wel lekker aan vergapen en de nodige ideeën opdoen voor uw eigen cabin in uw achtertuin.

Dit brengt me terug naar de tegenwoordig zo hippe mancave, die ook uitgebreid wordt beschreven in de glossy’s. Waarom zou u met een beetje fantasie niet een mannelijke variant of tegenhanger kunnen maken van de ‘vrouwelijke’ eetkeuken? Laat u niet begrenzen door uw fantasie en zet de luiken open voor uw eigen invulling aan uw blokhut.